Skip to main content

Wijncursus

Wijncursus


Wijncursus – Ik weet wat van wijn

Hou je van wijn en zou je er meer over willen weten? Dan is deze wijncursus echt iets voor jou. En als je werkt met wijn, al helemaal. Het behalen van het Wijnvignet staat bovendien goed op je CV.

In 2 avonden leer je alles over de meest bekende druivenrassen en kun je de belangrijkste klassieke en nieuwe wijngebieden herkennen. Je leert hoe wijn wordt gemaakt en hoe je moet proeven. Uiteraard wordt er ook geproefd!

Kosten: € 120,00 p.p. (Inclusief btw, cursusboekje en 8 proefwijnen per avond)

Je kunt ervoor kiezen de cursus af te sluiten met een online-examen. Dit online wijnexamen is het eerste niveau van Stichting Dranken Examens en Normering, afgekort SDEN. Als je slaagt ontvang je het landelijk erkende wijnvignet op het niveau SDEN 1.


Wijncursus – Ik weet meer van wijn

Deze cursus laat je kennis maken met alle facetten van wijn! Je proeft ca. 40 wijnen, leert herkennen wat je lekker vindt en je komt meer te weten over wijnwetgeving en wijnbereiding.

Deze cursus kun je afsluiten met het landelijke examen op niveau SDEN 2 en daarmee je Wijnoorkonde behalen.

De kosten bedragen €320,00 incl. het cursusboek “Ik weet meer van wijn” ter waarde van € 35,50 maar exclusief de kosten voor het landelijke examen van € 85,00.

Wijncursus – Ik weet veel van wijn

Is de basis al aanwezig, deze cursus laat je nog meer kennis opdoen over wijn en wijnproeven. Je proeft ca. 80 wijnen en we bereiden je voor op het halen van je wijnbrevet.

Je kunt deze cursus afsluiten met het landelijke examen op niveau SDEN 3 en daarmee je Wijnbrevet behalen wat tevens de toelating is voor de vinologenopleiding.

De kosten bedragen €520,00 incl. het cursusboek “Ik weet veel van wijn” ter waarde van € 45,50 maar exclusief de kosten voor het landelijke examen van € 120,00.

Aanmelden kan uiteraard in onze winkel of door het sturen van een mail naar info@roodwitenrose.nl.

.